Maxa din utbildning med 70/20/10-modellen

Är du redo att ta ditt lärande till nästa nivå och effektivisera din utbildning? Då är 70/20/10-modellen något för dig! I denna artikel kommer vi utforska vad denna modell innebär, hur den kan hjälpa dig att nå dina utbildningsmål och ge dig konkreta tips på hur du kan implementera den i din egen studieplan.

Vad är 70/20/10-modellen?

70/20/10-modellen är en pedagogisk modell som grundar sig på forskning om hur människor bäst lär sig. Enligt denna modell sker lärande bäst genom en kombination av olika inlärningsmetoder. Modellen förespråkar att 70% av din inlärning sker genom praktisk erfarenhet, 20% genom interaktion med andra och 10% genom formella utbildningar.

Genom att följa denna modell kan du maximera ditt lärande genom att skapa en balans mellan teoretiska studier och praktisk tillämpning.

Implementering av 70/20/10-modellen

70%: Praktisk erfarenhet

Att tillbringa 70% av din inlärningstid på praktisk erfarenhet innebär att du aktivt tillämpar det du har lärt dig i praktiken. Det kan vara genom att arbeta i projekt, genomföra praktikperioder eller genom självständiga studier där du fokuserar på att använda dina kunskaper.

En bra strategi för att implementera detta är att hitta praktiska tillämpningar av det du lär dig genom att arbeta med verkliga fallstudier eller genom att lösa problem inom ditt ämnesområde.

20%: Interaktion med andra

En viktig del av inlärningen är att interagera med andra. Genom att diskutera och dela erfarenheter med andra kan du få nya perspektiv och utmana dina egna antaganden.

För att få ut mesta möjliga av denna del av modellen kan du delta i studiegrupper, nätverka med branschkollegor eller gå med i onlineforum där du kan lära dig av och dela med dig till andra.

10%: Formell utbildning

Formell utbildning, som klassrumssituationer eller onlinekurser, utgör en mindre del av 70/20/10-modellen. Trots detta är det fortfarande en viktig del av inlärningsprocessen.

När du väljer utbildningar kan du fokusera på de områden där du känner att du behöver stöd eller när du vill utforska nya ämnen. För att få ut mesta möjliga av denna del av modellen, försök att hitta interaktiva och engagerande kurser där du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper.

Relevanta nyckelord

  • Utbildning
  • Lärande
  • 70/20/10-modellen
  • Praktisk erfarenhet
  • Interaktion med andra
  • Formell utbildning
  • Effektivt lärande

Sammanfattning

Att implementera 70/20/10-modellen i din utbildning kan vara en effektiv strategi för att maximera ditt lärande och skapa en balans mellan teori och praktik. Genom att tillämpa vad du har lärt dig i praktiken, interagera med andra och välja utbildningar som kompletterar dina kunskaper, kan du ta ditt lärande till nästa nivå. Ge den här modellen en chans och se hur den kan hjälpa dig att nå dina utbildningsmål!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.