Allt du behöver veta om autokorrigering i Word | En komplett guide

Autokorrigering är en funktion som många av oss har stött på när vi arbetar med dokument i Microsoft Word. Men vad är egentligen autokorrigering och hur kan det underlätta vårt arbete? I denna artikel kommer vi att utforska autokorrigeringen i Word och ge dig tips och tricks för att använda funktionen på bästa sätt.

Hur fungerar autokorrigering i Word?

Autokorrigering i Word är en funktion som automatiskt rättar vanliga stavfel och felstavade ord medan du skriver. När du skriver in ett ord som inte stämmer överens med Word's ordlistor kommer autokorrigeringen att markera det och föreslå en rättning. Du kan sedan acceptera rättningen genom att trycka på mellanslag eller en annan tangent.

Autokorrigeringen i Word är smart och lär sig även dina egna vanor och ordförslag. Om du till exempel ofta skriver "hadt" istället för "haft", kommer autokorrigeringen att anpassa sig och automatiskt rätta till "haft" nästa gång du gör samma misstag.

Ställa in och anpassa autokorrigeringen

För att använda autokorrigeringen på bästa sätt är det viktigt att ställa in och anpassa den enligt dina egna behov och preferenser. Här är några tips för att få ut det mesta av autokorrigeringen i Word:

1. Anpassa autokorrigeringens inställningar

Word erbjuder möjligheten att anpassa autokorrigeringens inställningar. Du kan till exempel välja att lägga till egna ord i Word's ordlista för att undvika att de korrigeras felaktigt. Du kan också stänga av autokorrigeringen för vissa specifika ord eller uttryck som du använder i din text.

2. Dra nytta av autokorrigeringens förslag

När autokorrigeringen markerar ett ord kan du använda pil upp/ned-tangenterna för att bläddra igenom fönstret med rättningsförslag. Det kan vara till hjälp för att förbättra och snabba upp ditt skrivande.

3. Skapa egna autokorrigeringar

Om du ofta skriver samma ord eller fraser kan du skapa egna autokorrigeringar för att spara tid. Till exempel kan du ställa in så att när du skriver "mvh" blir det automatiskt ersatt med "Med vänliga hälsningar". Detta kan vara särskilt användbart i arbetsmiljöer där du använder mycket förkortningar.

Relevanta nyckelord

  • Autokorrigering i Word
  • Anpassa autokorrigering
  • Autokorrigeringens inställningar
  • Använda autokorrigering i Word
  • Skapa egna autokorrigeringar

Sammanfattning

Autokorrigeringen i Word kan vara en ovärderlig funktion för att förbättra din produktivitet och effektivitet när du skriver. Genom att anpassa inställningarna och dra nytta av funktionens förslag kan du undvika onödig tid och ansträngning på att korrigera stavfel och felstavade ord. Ta kontroll över autokorrigeringen i Word och gör den till din bästa vän vid skrivbordet.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.