Efter anställningsintervjun - Hur du hanterar väntan och tar kontroll över din karriär

Efter en anställningsintervju kan väntetiden kännas otroligt lång och jobbig. Du är spänd och vill veta om du får jobbet eller inte. Men istället för att sitta och vänta passivt kan du ta kontroll över din karriär och göra något utav väntetiden. I denna artikel kommer vi att diskutera strategier och tips för att hantera väntan efter en anställningsintervju samt hur du kan förbättra dina chanser att få det jobb du verkligen vill ha.

Skapa en "Tack för intervjun" e-post

Efter din anställningsintervju är det viktigt att följa upp med en "Tack för intervjun" e-post till alla personer du träffade under intervjun. Detta visar inte bara att du uppskattar möjligheten att bli intervjuad utan ger dig även en möjlighet att skapa en sista - och stark - impression. I e-posten kan du kort tacka för möjligheten och kanske nämna något specifikt som diskuterades under intervjun. Glöm inte att vara artig och professionell.

Ta reda på företagets process för rekrytering

Medan du väntar på att få höra om du har fått jobbet kan du kontakta företaget och ta reda på deras process för rekrytering. Detta ger dig en uppfattning om hur lång tid det kan ta innan de fattar beslut och ger dig även en möjlighet att visa att du är intresserad och ivrig att få jobbet. Ta kontakt via e-post eller telefon och var artig och hövlig i dina frågor. Genom att visa ditt engagemang kan du göra ett positivt intryck på företaget.

Håll dig sysselsatt och förbättra dina kunskaper

Under väntetiden kan du använda tiden till att förbättra dina kunskaper och färdigheter. Ta reda på om det finns några kurser eller seminarier inom ditt område som du kan delta i för att lära dig nytt eller uppdatera dina kunskaper. Detta visar arbetsgivare att du är dedikerad och passionerad om din karriär. Om möjligt kan du även volontärarbeta eller arbeta som frilansare för att få mer erfarenhet och utöka ditt nätverk.

Skapa ett personligt utbildningsprogram

För att ta kontroll över din karriär kan du skapa ett personligt utbildningsprogram. Skriv ner vilka områden du vill förbättra och sätt upp mål för att nå dem. Genom att ha ett strukturerat program kan du hålla dig motiverad och se framstegen du gör. Detta kan även vara användbart när du blir kallad till fler anställningsintervjuer, som du förhoppningsvis kommer bli efter att ha förbättrat dina kunskaper.

Nätverka och lära dig av andra

Under väntetiden kan du också nätverka och lära dig av andra inom ditt yrkesområde. Delta i branschrelaterade evenemang, besök seminarier eller engagera dig i yrkesorganisationer. Genom att bygga upp ditt nätverk ökar du dina chanser att få reda på jobbmöjligheter och kan även lära dig av andra som redan är etablerade inom branschen.

Relevanta nyckelord

  • Hantera väntan efter anställningsintervju
  • Ta kontroll över din karriär efter anställningsintervju
  • Förbättra chanser efter anställningsintervju
  • Följ upp efter anställningsintervju
  • Personligt utbildningsprogram efter anställningsintervju
  • Nätverka efter anställningsintervju

Sammanfattning

Att hantera väntan efter en anställningsintervju kan vara utmanande, men genom att ta kontroll över din karriär kan du göra väntetiden mer givande. Följ upp med en "Tack för intervjun" e-post, ta reda på företagets process för rekrytering, håll dig sysselsatt genom att förbättra dina kunskaper och nätverka med andra. Genom att hålla dig aktiv visar du arbetsgivare ditt engagemang och ökar dina chanser att få det jobb du verkligen vill ha.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.