Hur man gör en innehållsförteckning i Google Docs

Har du någonsin känt dig överväldigad av ett långt dokument utan någon tydlig struktur? En innehållsförteckning kan vara lösningen du letar efter! Genom att skapa en innehållsförteckning i Google Docs kan du snabbt organisera och navigera genom ditt dokument. Läs vidare för att lära dig hur du gör det.

Steg 1: Formatera dina avsnitt

Innan du kan skapa din innehållsförteckning behöver du formatera dina avsnitt med rubriknivåer. Du kan göra detta genom att välja den text som du vill ha som rubrik och använda styckesformatet "Titel" i Google Docs-menyn. För att ändra rubriknivåer klickar du sedan på formatfliken Format -> Stycken -> Rubriknivå X, där "X" representerar önskad rubriknivå.

Steg 2: Infoga innehållsförteckning

När du har formaterat dina avsnitt kan du lägga till innehållsförteckningen. Placera markören där du vill ha innehållsförteckningen och gå till Infoga -> Innehållsförteckning i menyn. Välj sedan vilken typ av innehållsförteckning du vill ha, till exempel en enkel länklista eller en mer detaljerad sidhänvisning.

Steg 3: Anpassa innehållsförteckningen

Nu är det dags att anpassa din innehållsförteckning för att passa dina behov. Om du vill ändra utseendet på innehållsförteckningen kan du högerklicka på den och välja Anpassa innehållsförteckning. Här kan du ändra skriftstil, färgschema och mycket mer. Du kan också redigera dina avsnittsrubriker och uppdatera innehållsförteckningen genom att högerklicka på den och välja Uppdatera innehållsförteckning.

Steg 4: Navigera genom ditt dokument

Efter att ha skapat och anpassat din innehållsförteckning kan du nu använda den för att enkelt navigera genom ditt dokument. Klicka på rubrikerna i innehållsförteckningen för att snabbt hoppa till det avsnitt du är intresserad av. Detta är särskilt användbart i längre dokument där du vill undvika att scrolla upp och ned för att hitta den information du behöver.

Relevanta nyckelord

  • Innehållsförteckning i Google Docs
  • Skapa en innehållsförteckning
  • Organisera dokument i Google Docs
  • Navigera genom dokument i Google Docs
  • Anpassa innehållsförteckning i Google Docs

Sammanfattning

Att skapa en innehållsförteckning i Google Docs kan hjälpa dig att organisera och navigera genom ditt dokument på ett enkelt och effektivt sätt. Genom att följa de enkla stegen i denna artikel kan du snabbt skapa en innehållsförteckning och anpassa den efter dina behov. Kom ihåg att använda relevanta nyckelord för att göra det lättare för andra att hitta ditt dokument. Lycka till!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.