Få kontroll över sidnumreringen med Google Docs sidnummer

Att ha koll på sidnummereringen i dina dokument kan vara avgörande för att hålla ordning och struktur. I den moderna eran av digitala dokument är Google Docs ett av de mest använda verktygen för att skapa och dela dokument. I denna artikel kommer vi att utforska hur du kan hantera sidnummereringen i Google Docs på ett enkelt och effektivt sätt.

Skapa och ändra sidnummer i Google Docs

För att lägga till sidnummer i ditt Google Docs-dokument kan du använda alternativet "Infoga" i menyraden och välja "Sidnummer". Här kan du välja var du vill placera sidnumret, till exempel längst ner på sidan eller i sidhuvudet. Google Docs ger dig också möjligheten att ändra utseendet på sidnumret genom att anpassa teckensnitt, storlek och färg.

Om du vill ändra eller ta bort sidnummer i Google Docs kan du enkelt redigera sidhuvudet eller sidfoten. Genom att klicka på sidnumret i dokumentet öppnas en sidhuvud-/sidfotsredigerare där du kan göra önskade ändringar eller ta bort sidnumren helt.

Anpassa sidnummerering för olika sektioner

Det kan vara användbart att anpassa sidnummereringen för olika sektioner i ditt dokument, till exempel om du vill ha romanumerering för första delen och arabiska siffror för den andra delen. För att göra detta kan du använda alternativet "Format" i menyraden och välja "Layout och format" och sedan "Sidnummer".

I sidnumreringsalternativen kan du välja att starta sidnumret från en specifik siffra, ändra sifferformatet och ändra stilen på numren. Detta ger dig flexibilitet att skapa den önskade sidnummereringen för varje sektion i ditt dokument.

Hantera sidnummerering i Google Docs tabeller

Att hantera sidnummerering i Google Docs tabeller kan vara något mer knepigt, särskilt om du vill att sidnumret ska visas på varje sida av tabellen. Ett enkelt sätt att åstadkomma detta är genom att infoga en textbox i varje rad och kolumn av tabellen och placera sidnumret där.

För att göra detta kan du klicka på "Infoga" i menyraden och välja "Textbox". Placera textboxen där du vill att sidnumret ska visas och anpassa dess utseende enligt önskemål. Klicka sedan på textboxen och gå till "Format" i menyraden och välj "Sidhuvud och sidfot". Här kan du kryssa i alternativet "Visa på varje sida" för att säkerställa att sidnumret visas på varje sida av tabellen.

Relevanta nyckelord

  • Google Docs sidnummerrering
  • Sidhuvud och sidfot i Google Docs
  • Anpassa sidnummer i Google Docs
  • Sidnummer i tabeller i Google Docs
  • Hantera sidnummer i dokument

Sammanfattning

Att hantera sidnummereringen i Google Docs kan vara både enkelt och anpassningsbart för att passa dina behov. Genom att använda de inbyggda funktionerna i Google Docs kan du enkelt skapa och ändra sidnummer i dina dokument. Genom att anpassa sidnummereringen för olika sektioner och hantera sidnummer i tabeller kan du organisera och strukturera dina dokument på ett smidigt sätt.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.