Grundkurs Excel - Bli en mästare på kalkylark

Är du nyfiken på att lära dig Excel och vill bli en mästare på kalkylark? Då har du kommit rätt! Med vår grundkurs Excel kommer du snabbt att behärska grunderna och kunna hantera kalkylark och datatabeller som en proffs.

Varför lära sig Excel?

Excel är ett verktyg som används över hela världen inom olika branscher och sektorer. Det är ett kraftfullt verktyg som gör att du enkelt kan organisera data, utföra beräkningar och skapa diagram och rapporter. Oavsett om du är student, egen företagare eller anställd inom något företag kommer kunskap i Excel vara till stor nytta för dig.

Vad lär du dig i grundkursen?

I vår grundkurs i Excel kommer du att lära dig grunderna i programmet. Vi går igenom allt från hur du skapar och formaterar kalkylark, till hur du använder formler och funktioner för att utföra beräkningar och analysera data. Du kommer även att lära dig att skapa diagram och rapporter för att presentera din data på ett visuellt och överskådligt sätt.

Skapa och formatera kalkylark

Vi börjar med att lära oss grunderna i att skapa ett kalkylark och formatera det på ett snyggt och organiserat sätt. Du kommer att lära dig att skapa rubriker och fält, ändra färg och typsnitt samt använda formateringsregler för att markera och betona viktig information.

Använda formler och funktioner

Efter att ha skapat kalkylarket kommer vi att gå igenom hur man använder formler och funktioner för att utföra olika beräkningar. Du kommer att lära dig grunderna i att använda de vanligaste funktionerna såsom SUMMA, MEDEL, MAX och MIN samt hur du skapar egna formler med hjälp av operatorer och cellreferenser.

Skapa diagram och rapporter

En viktig del av att arbeta med Excel är att kunna presentera data på ett visuellt och överskådligt sätt. Vi kommer att gå igenom hur du skapar olika typer av diagram för att visualisera dina data. Dessutom kommer du att lära dig att skapa professionella rapporter genom att använda formatering och designverktyg.

Relevanta nyckelord

  • Grundkurs Excel
  • Excel kurser
  • Kalkylark
  • Formler och funktioner
  • Skapa diagram i Excel
  • Datahantering
  • Excel tips och tricks

Sammanfattning

Med vår grundkurs i Excel kommer du snabbt att bli en expert på att hantera kalkylark och datatabeller. Du kommer att lära dig grunderna i att skapa och formatera kalkylark, använda formler och funktioner samt skapa diagram och rapporter. Ta chansen att bli en mästare på Excel och boosta din produktivitet och effektivitet i arbetslivet.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.