En komplett guide till Google Docs innehållsförteckning

Google Docs är ett populärt verktyg för att skapa och dela dokument online. Medan många känner till de grundläggande funktionerna i Google Docs, finns det vissa mer avancerade funktioner som inte är lika kända. En sådan funktion är innehållsförteckningen, som kan vara till stor hjälp när det kommer till att organisera och navigera längre dokument.

Vad är en innehållsförteckning?

En innehållsförteckning är en sammanfattning av huvudrubriker och underrubriker i ett dokument. Den ger en översiktlig struktur av dokumentet och låter läsaren enkelt klicka på en rubrik för att omedelbart hoppa till relevant innehåll.

Skapa och anpassa en innehållsförteckning i Google Docs

Att skapa en innehållsförteckning i Google Docs är enkelt och kräver bara några steg.

 1. Markera det stycke du vill använda som rubrik.
 2. Gå till "Verktyg" i menyn och välj "Katalog".
 3. Välj "Huvudrubrik" för huvudrubriker eller lämplig nivå av underrubrik för de övriga styckena.

För att anpassa din innehållsförteckning kan du ändra utseendet och typsnittet. Du kan även välja att visa sidnummer och ändra hur sidnumren formateras. För att göra detta klickar du på den färdiga innehållsförteckningen i dokumentet och väljer "Anpassa".

Fördelar med att använda en innehållsförteckning

En innehållsförteckning kan vara till stor hjälp i flera situationer. Här är några fördelar med att använda en innehållsförteckning i Google Docs:

 • Enkel navigering: Med en innehållsförteckning kan läsaren enkelt navigera mellan olika sektioner och hitta det de söker efter utan att behöva scrolla igenom hela dokumentet.

 • Organiserar dokumentet: En innehållsförteckning ger en klar struktur till dokumentet och gör det enklare att läsa och förstå. Detta kan vara särskilt användbart för längre dokument med många avsnitt.

 • Sparar tid och ansträngning: Genom att låta läsaren hoppa direkt till önskat avsnitt sparar du tid och ansträngning. Det blir lättare att hitta och återvända till specifika delar av dokumentet vid behov.

 • Anpassningsbarhet: Innehållsförteckningen i Google Docs kan anpassas för att passa din personliga smak och det estetiska uttrycket i dokumentet. Du kan ändra färger, typsnitt och placering för att matcha din stil och behov.

Relevanta nyckelord

 • Google Docs innehållsförteckning
 • Skapa en innehållsförteckning i Google Docs
 • Anpassa en innehållsförteckning i Google Docs
 • Fördelar med en innehållsförteckning i Google Docs
 • Organisera dokument i Google Docs

Sammanfattning

En innehållsförteckning är en ovärderlig funktion i Google Docs för att organisera och navigera längre dokument. Genom att skapa en innehållsförteckning kan du underlätta läsarens upplevelse och göra det enkelt för dem att hitta det de behöver. Ta dig tid att utforska de olika anpassningsmöjligheterna och dra nytta av fördelarna med en innehållsförteckning i ditt nästa Google Docs-projekt.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.