Hemlig kopia i Outlook - Så här skickar du meddelanden diskret

Introduktion

Vid kommunikation via e-post är det ibland nödvändigt att behålla konfidentialitet och diskretion. Särskilt när du skickar ett meddelande till en stor grupp människor kan det vara olämpligt att avslöja alla mottagarnas identiteter för varandra. Inom Outlook finns en praktisk funktion som kallas "hemlig kopia", som gör det möjligt för dig att skicka meddelanden till flera personer utan att avslöja deras existens för varandra. I denna artikel kommer vi att ta en titt på hur du använder hemlig kopia-funktionen i Outlook och vilka fördelar den kan ge.

Så här använder du hemlig kopia i Outlook

 1. Öppna Outlook och skapa ett nytt meddelande.
 2. I fältet "Till" fyller du i alla mottagare som du vill att meddelandet ska nå.
 3. Klicka på "Cc" bredvid fältet "Till" för att öppna "Kopia"-fältet.
 4. Klicka på "Bcc" bredvid fältet "Till" för att öppna "Hemlig kopia"-fältet.
 5. I "Hemlig kopia"-fältet kan du fylla i de personer som du vill att meddelandet ska nå, utan att de andra mottagarna ser deras namn eller e-postadresser.
 6. Skriv ditt meddelande och klicka sedan på "Skicka" för att skicka det.

Det är viktigt att komma ihåg att när du använder hemlig kopia bör du vara försiktig när det gäller sekretessen, och enbart använda denna funktion för rätt ändamål. Att slarva med hemlig kopia kan leda till allvarliga konsekvenser och förtroendeförlust om det missbrukas.

Fördelar med hemlig kopia i Outlook

 1. Sekretess: Hemlig kopia låter dig skicka meddelanden diskret och bevara mottagarnas identiteter för varandra, vilket är särskilt användbart när du kommunicerar med en stor grupp människor.
 2. Effektivitet: Genom att använda hemlig kopia kan du undvika att behöva skapa flera separata e-posttrådar för att skicka samma meddelande till olika personer.
 3. Professionalitet: Att använda hemlig kopia visar omtanke om mottagarnas integritet och kan hjälpa till att bygga förtroende inom professionella relationer.

Relevanta nyckelord

 1. Hemlig kopia i Outlook
 2. Skicka e-post diskret
 3. Konfidentialitet i e-post
 4. Sekretessfunktion i Outlook
 5. Hur fungerar hemlig kopia?

Sammanfattning

Hemlig kopia i Outlook är en användbar funktion som låter dig skicka meddelanden till flera personer utan att avslöja deras existens för varandra. Genom att använda hemlig kopia kan du bevara sekretessen, effektivisera din kommunikation och visa professionalitet. Kom ihåg att vara försiktig när du använder denna funktion och att använda den för rätt ändamål för att undvika potentiella konsekvenser.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.