Så här infogar du en video i PowerPoint - Enkel och användarvänlig guide

Att använda video i dina PowerPoint-presentationer kan dramatiskt förbättra effekten och öka engagemanget hos dina tittare. Det ger dig också möjlighet att förmedla information på ett mer visuellt och interaktivt sätt. Här kommer en enkel guide för hur du infogar en video i PowerPoint.

1. Lägg till videon i din PowerPoint-presentation

För att börja, öppna din PowerPoint-presentation och gå till den slide där du vill infoga videon. Klicka på "Infoga" i menyraden och välj sedan "Video". Här kan du välja att antingen välja en video från din dator eller söka efter en video på nätet.

2. Justera videons inställningar

När du har valt videon kan du justera dess inställningar genom att högerklicka på videon och välja "Format" i rullistan som visas. Du kan ändra storlek, placering, spela upp och stoppa video autaomtiskt, och mycket mer. Se till att anpassa videon efter dina presentationers behov och stil.

Använda animeringar och övergångar

För att göra din video ännu mer engagerande kan du använda animeringar och övergångar. Gå till fliken "Animeringar" i menyraden och välj den önskade animerings- eller övergångseffekten. Du kan göra videon dyka upp, försvinna eller flytta på olika sätt för att få en mer dynamisk presentation.

3. Sätt upp videon för automatisk uppspelning

Om du vill att videon ska spelas upp automatiskt vid visningen av PowerPoint-presentationen kan du använda "Videoverktyg". Klicka på videon och gå sedan till fliken "Videoverktyg" i menyraden. Klicka på "Spela upp" och välj "Automatiskt" i rullistan. På så sätt kommer videon att spelas upp automatiskt när du kommer till den slide där videon är placerad.

Relevanta nyckelord

  • Infoga video i PowerPoint
  • Video i PowerPoint
  • Använda video i presentationer
  • Hur man lägger till video i PowerPoint
  • PowerPoint tips och tricks

Sammanfattning

Att infoga video i PowerPoint är enkelt och kan göra dina presentationer mer intressanta och engagerande. Följ de enkla stegen ovan för att lägga till video i din presentation och använda animeringar för att göra det ännu mer dynamiskt. Kom ihåg att anpassa videon och dess inställningar efter dina behov och presentationens stil för bästa resultat. Låt din kreativitet flöda och gör dina presentationer minnesvärda med hjälp av videomaterial!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.