Innehållsförteckning Word 2016 - En praktisk guide för att organisera dina dokument

När det kommer till att skapa längre dokument i Word 2016 kan det ibland vara svårt att hålla koll på allt. Det kan vara frustrerande att behöva leta efter specifika avsnitt eller sidor i ett dokument. Lösningen på detta problem är att använda en innehållsförteckning. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du skapar och använder en innehållsförteckning i Word 2016 för att enkelt navigera och strukturera dina dokument.

Skapa en innehållsförteckning

 1. Markera rubrikerna: För att Word ska kunna skapa en innehållsförteckning behöver du använda rubriknivåer. Markera de rubriker eller avsnitt som du vill inkludera i innehållsförteckningen och tilldela dem lämpliga rubriknivåer, t.ex. "Rubrik 1", "Rubrik 2" etc.

 2. Placera markören: Placera markören där du vill infoga innehållsförteckningen i ditt dokument.

 3. Infoga innehållsförteckning: Gå till fliken "Referenser" i Word och klicka på knappen "Innehållsförteckning". Välj den stil och design som passar bäst för ditt dokument.

Använda innehållsförteckningen

När du har skapat din innehållsförteckning kan du enkelt navigera genom ditt dokument och hoppa till olika avsnitt och rubriker. Klicka helt enkelt på en rubrik i innehållsförteckningen för att snabbt hoppa till den specifika platsen i ditt dokument.

Du kan också använda innehållsförteckningen för att uppdatera sidnumreringen om du lägger till eller tar bort sidor i ditt dokument. Högerklicka på innehållsförteckningen och välj "Uppdatera fält" för att uppdatera sidnumreringen och eventuella ändringar i rubrikerna.

Fördelar med en innehållsförteckning

Att använda en innehållsförteckning i dina dokument kan ha flera fördelar:

 • Enkel navigering: Med en innehållsförteckning kan du snabbt hoppa till olika delar av ditt dokument utan att behöva bläddra eller scrolla.

 • Strukturerat dokument: En innehållsförteckning hjälper till att organisera och strukturera ditt dokument, vilket gör det lättare för läsaren att hitta rätt.

 • Effektivitet: Genom att använda en innehållsförteckning kan du effektivisera ditt arbetsflöde och spara tid när du arbetar med längre dokument.

Relevanta nyckelord

 • Innehållsförteckning Word 2016
 • Skapa innehållsförteckning i Word
 • Använda innehållsförteckningen i Word
 • Organisera dokument i Word 2016
 • Tips för effektiv dokumenthantering
 • Navigera genom stora dokument

Sammanfattning

En innehållsförteckning i Word 2016 är ett kraftfullt verktyg för att organisera och strukturera dina dokument. Genom att använda rubriknivåer kan du enkelt skapa en innehållsförteckning och navigera genom ditt dokument. Att använda en innehållsförteckning sparar tid och gör det lättare för både dig och dina läsare att hitta rätt i dokumentet. Så nästa gång du arbetar med längre dokument i Word 2016, överväg att använda en innehållsförteckning för att effektivisera ditt arbetsflöde.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.