Effektivisera din projektledning med Lean metoden

Utbildning är en viktig del av att utvecklas och växa inom sitt yrke. Och när det kommer till projektledning, finns det en metod som kan hjälpa dig att nå bättre resultat och bli mer effektiv. Den metoden kallas Lean. I denna artikel kommer vi att utforska Lean metoden och hur du kan använda den för att effektivisera din projektledning.

Vad är Lean metoden?

Lean är en metod som ursprungligen utvecklades inom biltillverkningsindustrin av Toyota. Metoden fokuserar på att eliminera slöseri och maximera kundens värde. Inom projektledning handlar Lean om att identifiera och eliminera aktiviteter som inte tillför något värde, för att istället fokusera på de aktiviteter som verkligen bidrar till att nå projektets mål.

Förbättra flödet av arbete

En viktig del av Lean metoden är att förbättra flödet av arbete. Genom att identifiera och eliminera flaskhalsar och onödiga steg kan du öka effektiviteten och minska väntetider. Detta kan göras genom att visualisera arbetsprocessen, använda kanban-boards eller genom att tillämpa principer från Lean Agile.

Ständig förbättring

Lean är också en filosofi som innebär ständig förbättring. Genom att kontinuerligt utvärdera och justera arbetsmetoder och processer kan du hi

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.