Utbildning inom turordningsregler LAS 22

I dagens snabbrörliga arbetsliv är det viktigt att vara rustad med rätt kunskaper för att förstå och tillämpa turordningsreglerna enligt LAS 22 (Lagen om Anställningsskydd). Att ha en gedigen utbildning inom detta område kan vara avgörande både för dig som anställd och för arbetsgivare. Hos oss kan du ta del av en unik och kreativ utbildning som ger dig en djupgående förståelse för turordningsreglerna och hur de påverkar arbetsplatsen.

Vad är turordningsregler LAS 22?

Turordningsregler LAS 22 reglerar den ordning som ska följas vid uppsägning av anställda på grund av arbetsbrist. Enligt dessa regler gäller att den anställde som haft längst anställningstid ska vara den som får vara kvar om arbetsbrist uppstår. Det finns dock vissa undantag och undantagens tillämpning och tolkning kan vara komplicerad. Därför är det viktigt att ha kunskap och förståelse för dessa regler för att kunna agera på rätt sätt när arbetsbrist uppstår.

Våra utbildningar

Hos oss erbjuds utbildningar kring turordningsregler LAS 22 för både anställda och arbetsgivare. Våra utbildningar är unika och skapade med en mänsklig approach, vilket innebär att fokus ligger på att göra ämnet lättförståeligt och relevant för människor i arbetslivet. Vi strävar efter att ge våra deltagare en unik och kreativ upplevelse genom interaktiva lektioner och praktiska övningar.

För anställda

För dig som är anställd och vill lära dig mer om turordningsregler LAS 22 erbjuder vi utbildningar av hög kvalitet. Vi går igenom grunderna och fördjupar oss i olika scenarier och fallstudier för att ge dig en djupare förståelse för hur reglerna kan tillämpas i praktiken. Vårt mål är att du ska kunna känna dig trygg och förberedd om arbetsbrist skulle uppstå på din arbetsplats.

För arbetsgivare

Även för arbetsgivare är det viktigt att ha god kännedom om turordningsregler LAS 22. Våra utbildningar för arbetsgivare fokuserar på att ge dig rätt verktyg för att kunna hantera arbetsbrist på ett rättvist och lagligt sätt. Vi går igenom hur arbetstagares anställningstid beräknas, vilka undantag som gäller och hur man kan undvika att göra felaktiga beslut i en arbetsbristssituation.

Relevanta nyckelord

  • Utbildning turordningsregler LAS 22
  • Arbetsrätt utbildning
  • Arbetsbrist och turordningsregler
  • Anställningsskydd i Sverige
  • Turordningsregler LAS för arbetsgivare
  • Turordningsregler på arbetsplatsen

Sammanfattning

Att ha kunskaper om turordningsregler LAS 22 är avgörande för anställda och arbetsgivare i dagens arbetsmarknad. Hos oss kan du få en kreativ och mänsklig utbildning som ger dig djupgående förståelse för reglerna och hur de kan tillämpas i praktiken. Våra utbildningar är skapade för både anställda och arbetsgivare, för att ge bästa möjliga förutsättningar i en arbetsbristssituation.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.